Host the Olympics

  • Businessgames
  • 5 - 500 personen
  • 10750
  • Beschrijving

In de ‘Host The Olympics’ Business Game gebruiken we de Olympische Spelen als metafoor voor jouw organisatie. De Spelen vinden plaats in verschillende steden, elk met hun unieke uitdagingen en kansen. Het doel is dat alle teams, in dit geval de steden, een perfecte infrastructuur voor de Olympische Spelen creëren en zo de ultieme bezoekerservaring bieden. Als bijkomend doel probeert elke stad zichzelf te onderscheiden van de rest en tot winnaar te kronen!

Om de Olympische Spelen tot een succes te maken, moeten de steden investeren in voorzieningen zoals sportstadions, trainingsfaciliteiten en fan zones. Hoe hoger de kwaliteit, hoe beter de bezoekerservaring. Hiervoor hebben de teams drie financiële middelen nodig. Echter, aan de start van de game hebben de steden slechts één van de drie betaalmiddelen. Dit betekent dat samenwerken en onderhandelen tussen de steden essentieel zijn om alle benodigde voorzieningen te kunnen bemachtigen. Daarnaast kunnen diverse onverwachte gebeurtenissen het opbouwen van de Olympische Spelen bedreigen. Maar door effectief te communiceren en samen te werken kunnen de deelnemers over deze hordes springen en de Spelen succesvol organiseren!

 

VERLOOP VAN DE GAME

Speluitleg door de facilitator

Ronde 1 - De steden bepalen hun identiteit en strategie. De teams kiezen de belangrijkste voorzieningen voor hun stad en bedenken hoe ze deze het beste kunnen bemachtigen. Daarnaast ontwikkelen ze met stoffen een vlag die hun stad vertegenwoordigd.

Presentaties Identiteit - Tijdens de openingsceremonie presenteren de teams hun vlaggen in een parade.

Ronde 2 - De steden onderhandelen met elkaar om de benodigde betaalmiddelen te verzamelen. De markt is open om de voorzieningen in te kopen. Halverwege de ronde krijgen ze te maken met een grote crisissituatie. Kunnen zij dit probleem gezamenlijk oplossen?

Ronde 3 – In de laatste speelfase bouwen de steden met Kapla hun ingekochte voorzieningen op een grote landkaart. Stemmen de teams de infrastructuur van de Olympische Spelen met elkaar af, of liggen locaties en sporten ver uit elkaar? Het wordt visueel duidelijk welke teams succesvol hebben samengewerkt!

Evaluatie & Prijsuitreiking – Samen met de spelbegeleider blikken de teams terug op het verloop van de Business Game. Hoe ging de samenwerking binnen en buiten de teams? Het team met de meeste gelukkige bezoekers is de Olympische winnaar!

Ligging uitje

Deze Business Game is op elke locatie te verzorgen. 

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeBaas vermeldt!

Ontvang informatie / offerte

Aanhef
Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Aantal personen
Straat en huisnummer
Postcode
Plaats

Bekijk ook onze andere activiteiten!

Contact

Ook al zijn wij vaak op pad met een groep, wij doen altijd ons best u te woord te staan. Wij zouden het op prijs stellen dat wanneer u via ons contact zoekt of belt, u WegmetdeBaas vermeldt!